Vasile Lucaciu – mărturii documentare

Sala de lectură a Colegiului Național (CN) ”Mihai Eminescu” a găzduit astăzi, 28 noiembrie, cu începere de la ora 13.00, o expoziție dedicată părintelui ASTREI, Vasile Lucaciu. Fondul documentar a fost asigurat de Asociația SAVO Satu Mare – Scrieri ale vechiului oraș.

La evenimentul organizat de catedrele de istorie și cea de limbă și literatură română a instituției gazdă, au participat profesori din tot județul aducând un omagiu celui care a fost dascăl al liceului gazdă. Despre activitatea marelui om de cultură a vorbit directorul adjunct al CN ”Mihai Eminescu”, Nicoleta Cherecheș, după care, elevii formației de folk ai liceului coordonați de profesorul Anamaria Ardelean au susținut un scurt moment muzical.

În acest context, Ovidiu Mica, președintele Asociației SAVO Satu Mare a fost gazda expoziției documentare ”Vasile Lucaciu – mărturii documentare”, expoziție realizată în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului educațional ”Toamna, acasă la Vasile Lucaciu”. Expoziția poate fi vizionată până în data de 5 decembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.