Mine antipersonal şi trupe partizane în pădurea de la Foieni


Prima ediţie a Cupei Karul – Internaţional Airsoft OPEN 2011, s-a desfăşurat sâmbătă, 26 noiembrie la cariera de nisip şi în pădurea de lângă localitatea Foieni. Evenimentul, organizat de Asociația Sportivă “Corvus Regia” și echipa sa de airsoft KEA Carei, în parteneriat cu Primăria Foieni și Direcția de Cultură și Sport din cadrul Primăriei Carei, cu sprijinul Estera Pan Serv, Pyro.Stanciu Satu Mare şi Gold T Farm, MW Trade, a fost o reuşită. La competiție s-au prezentat echipe de airsoft din Carei, Satu Mare, Negrești-Oaș, Valea lui Mihai, Oradea, Cluj şi Deva, precum și jucători din Ungaria, Italia și Germania.

Echipele au avut de să îndeplinit trei misiuni care imitau situații reale ce pot apărea într-o zonă de conflict. Scenariile au fost search and destroy, rescue the hostage -no one left behind și capturarea steagului inamic, misiunile fiind concepute pentru a pune la încercare capacitatea jucătorilor de airsoft de a se orienta pe hartă după coordonate date, puterea de concentrare în condiții de stres, spiritul de lider și cel de echipă și, nu în ultimul rând, abilitățile de mânuire a puștilor de airsoft.

De-a lungul scenariilor, organizatorii le-au pregătit participanților surprize precum mine anti-personal care împroșcau la câțiva metri boabe de fasole și făină, trupe partizane ascunse în pădure, sabotori care atacau toate trupele întâlnite în cale. Terenul pe care s-a desfăşurat competiţia a fost amenajat cu obstacole, bunchere, tranșee și alte ascunzători pentru a ajuta sau a îngreuna avansarea în misiune.
Deşi competiţia s-a desfăşurat la -3 grade celsius, jocul s-a deruat foarte bine, iar gustările, ceaiul fierbinte din pauze și mâncarea extraordinară făcută la ceaun au fost niște aliați de nădejde.

Cupa Karul a fost o reușită în toată puterea cuvântului. Toate echipelele au fost încântate de tipul de jocuri, de organizare, de primirea care li s-a făcut și s-au întors către casele lor cu zâmbetul pe buze, cu amintiri plăcute, cu noi experiențe dobândite, dar și cu medalii, cupe și diplome. Organizatorii au deja schița următoarei competiții, prevăzută pentru luna mai a anului viitor şi va consta într-o repunere în scenă a unui moment din cel de-al doilea Război Mondial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.