Mariana Popa si Ioan Ulici au fost trimiși în judecată

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Inspectorul școlar general, Mariana Popa și fostul director adjunct al Direcției Generale a Finanțelor Publice Satu Mare, Ioan Ulici, au fot trimiși în judecată. Mariana Popa este președinta organizației județene de femei a PDL Satu Mare iar Ioan Ulici este membru PDL Satu Mare, soția sa, Cristina Ulici fiind trezorierul PDL Satu Mare. Redăm în continuare comunicatul integral:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

ULICI IOAN, director adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (D.G.F.P.) Satu Mare la data comiterii infracţiunilor, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
– trafic de influenţă şi
– instigare la infracţiunea de luare de mită;

POPA MARIANA, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (I.Ş.J.) Satu Mare, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită;

ŞTRANGO VASILE, administrator la S.C. Naţional Co& Ing SRL Negreşti Oaş, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de cumpărare de influenţă şi dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul lunii decembrie 2009, inculpatul Ulici Ioan, în calitate de director adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, a pretins de la inculpatul Ştrango Vasile 3% din contravaloarea lucrărilor achitate de Inspectoratul Şcolar Satu Mare firmei inculpatului Ştrango Vasile. Suma de bani a fost pretinsă pentru ca Ulici Ioan să intervină la inculpata Popa Mariana care, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să achite o parte din contravaloarea unor lucrări de extindere şi reabilitare efectuate de firma lui Ştrango Vasile la una dintre unităţile şcolare aflate în subordinea I.Ş.J. Satu Mare.
Fiind determinată de inculpatul Ulici Ioan, în aceeaşi perioadă, inculpata Popa Mariana a efectuat plata lucrării respective doar după ce Ştrango Vasile a dat suma de 3.000 de lei, reprezentând 3% din contravaloarea lucrărilor respective, pentru filiala locală a unui partid politic.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Satu Mare

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.