Analize gratuite pentru careieni, în 29 noiembrie


La fel ca şi sătmărenii, locuitorii municipiului Carei pot să-şi efectueze gratuit analizele medicale în cadrul campaniei privind evaluarea riscului cardiovascular pe baza parametrilor metabolismului glucidic şi lipidic, a greutăţii şi tensiunii arteriale a populaţiei judeţului Satu Mare. derulată de Centrul Diabetic Judeţean şi Consiliul Judeţean.

Campania a început la Satu Mare, în zilele de 14, respectiv 15 noiembie, iar peste 1.700 persoane s-au prezentat pentru a-şi efectua gratuit analizele. La Carei, acţiunea va avea loc marţi, 29 noiembrie, între orele 8:00 -17:00, în sala de sport din curtea SC Apaserv SA, situată pe strada Iuliu Maniu nr.21.

Programul se adresează atât persoanelor asigurate cât şi celor neasigurate, iar conţinutul examinărilor medicale va intra la analiza factorilor de risc cardiovascular, pentru reducerea mortalităţii în judeţul Satu Mare. La finalul evaluării, fiecare persoană va primi o fişă cu datele examenului clinic, iar rezultatele analizelor din sânge, pe baza cărţii de identitate, vor putea fi ridicate în ziua următoare de la fişierul Policlinicii Spitalului Municipal Carei.

Singura recomandare din partea medicilor pentru locuitorii care vor beneficia de analizele gratuite este de a nu consuma alcool şi a nu mânca cu cel puţin cinci ore înaintea prezentării pentru efectuarea testărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.