62 de proiecte de finanțare pentru mediul rural

Apicultura, înființarea plantațiilor de afine, realizarea de sere dar și cumpărarea de echipamente și utilaje agricole sunt domeniile în care sătmărenii sunt interesați să investească. De la începutul anului și până la sfârșitul lunii septembrie, în județului Satu Mare, prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltarea Rurală (FEADR) au fost contractate până în luna septembrie, 62 de proiecte de finanțare.

Astfel, 23 de investitori din localitățile: Adrian, Ghenci, Vetiș, Căuaș, Socond, Valea Vinului și Turț s-au gândit să investească în achiziționarea de echipamente și utilaje agricole. În ceea ce privește investițiile în domeniul apiculturii, de această latură sunt interesați patru conjudețeni de-ai noștri. În Medieșu Aurit și Ghilvaci, doi investitori au în vedere înființarea unor plantații de afine. De asemenea, au fost depuse opt proiecte pentru ferme de vaci, porci și păsări. Cei din: Pir, Bârsău, Tiream, Pișcolt, Vama, Urziceni și Berveni doresc să-și reabiliteze drumurile alte zece localități (Viile Satu Mare, Gherța Mare, Crucișor, Culciu, Valea Vinului, Călinești Oaș, Săcășeni, Apa, Socond și Cehal au depus proiecte pentru extinderea rețelei de apă și înființarea unor stații de epurare.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare informează posibilii beneficiari ai acestor fonduri, că parte a documentației este și actul de notificare respectiv actul de reglementare emis de APM, și anume: decizia etapei de evaluare inițială (document care să ateste că solicitantul a inițiat procedura pentru obținerea acordului de mediu), decizia etapei de încadrare și acordul de mediu sau ”Aviz Natura 2000” dacă este cazul.

Toate solicitările de emitere a actului de reglementare necesare pentru documentația de finanțare se pot face de luni până joi, între orele 08.00-16.00 și vineri între orele 08.00-14.00 la sediul APM Satu Mare, str. Mircea cel Bătrân 8/A, la biroul de relații publice și de consultanță.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.