Parcare subterană la capătul podului Golescu


Reuniţi în şedinţă extraordinară, consilierii municipali sătmăreni au aprobat, marţi, 15 noiembrie, toate cele patru proiecte de hotărâre prevăzute pe ordinea de zi. Cele mai importante au vizat reabilitarea integrală a Teatrului de Nord, respectiv punerea la dispozia Primăriei a unei parcări subterane în suprafaţă de circa 1.600 mp sub imobilul construit de SC Zirmer Bud SRL la capătul podului Golescu.

2.300.000 euro, prin POR

Proiectul de hotărâre referitor la reabilitarea Teatrului de Nord a vizat aprobarea unor modificări cu privire la contribuţia proprie a Primăriei în cadrul proiectului „Reabilitarea patrimoniului istoric şi cultural din municipiul Satu Mare -Teatrul de Nord”. Pentru realizarea proiectului, Primăria a obţinut o finanţare de 2.300.000 euro prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară nr. 1. După ce vor fi depuse şi ultimele documente solicitate, proiectul va intra în faza de contractare, iar conducerea Primăriei speră ca semnarea contractului să aibă loc cel mai târziu la începutul anului viitor, pentru ca în primăvară să înceapă realizarea efectivă a lucrărilor. Reabilitarea clădirii Teatrului de Nord este deosebit de necesară, deoarece ultima reparaţie capitală a imobilului şi a instalaţiilor a fost realizată în anul 1960. Proiectul clădirii teatrului a fost întocmit între anii 1885-1889 de către arhitectul Voyta Adolf, iar lucrările de construcţie au început în 28 mai 1889, după care, inaugurarea oficială a avut loc trei ani mai târziu, în luna ianuarie.

Parcare subterană

În baza proiectului de hotărâre privind modificarea contractului de asociere încheiat între Primăria Satu Mare şi SC Zirmer Bud SRL, peste aproximativ o lună sătmărenii vor avea la dispoziţie o parcare subterană de circa 1.600 mp, amenajată de investitorul menţional la subsolul imobilului aflat în construcţie la capătul podului Golescu. La începerea construcţiei, între Primărie şi Zirmer Bud a fost încheiat un contract de asociere privind punerea la dispoziţia municipalităţii, după finalizarea integrală a lucrărilor, a unei parcări subterane de aproximativ 1.600 mp, în schimbul unui teren cu aceeaşi suprafaţă aflat în proprietarea Primăriei şi cedat investitorului în vederea extinderii suprafeţei de lucru. Prin modificarea contractului de asociere iniţial, aprobat marţi de către consilieri, Primăria va dispune mult mai repede de spaţiul de parcare, mai precis peste aproximativ o lună de zile, ulterior urmând a fi stabilite şi condiţiile de acces pentru autovehicule.

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.