O grupare de traficanți de minori și proxeneți destructurată de oamenii legii

Mai multe persoane, suspectate că făceau parte dintr-o grupare infracţională care se ocupa cu trafic de minori şi proxenetism, au fost depistate în urma a 12 percheziţii din care zece în Judeţul Bihor, una în Municipiul Satu Mare şi una în Municipiul Timişoara. Anchetatorii au fost sprijiniți de structurile B.C.C.O. Timişoara şi S.C.C.O. Satu Mare.

Luni, 14 noiembrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea, în colaborare cu poliţişti din cadrul Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Intervenţie Rapidă din cadrul IPJ Bihor şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR au acţionat pe raza Municipiului Oradea şi în localitatea bihoreană Tileagd pentru destructurarea unei grupări de criminalitate organizată, specializată în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism.

Gruparea, care acţiona pe raza judeţului Bihor, avea ramificaţii şi în judeţele Satu Mare şi Timiş, fiind formată din opt bihoreni, respectiv N.T.C., de 30 de ani, I.A., de 49 de ani, N.S.G., de 21 de ani, F.M.V., de 29 de ani, M.T.P., de 21 de ani, N.F.C., de 26 de ani, S.I.M., de 25 de ani, H.R., de 30 de ani şi un sătmărean, C.F.I., de 21 de ani.

Aceştia sunt suspectaţi că, în perioada 2010 – 2011, au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism. În acest sens, sunt bănuiţi că au racolat, cazat şi transportat în vederea exploatării sexuale douăsprezece bihorence, dintre care trei minore, două de 17 ani şi una de 14, profitând de faptul că fetele aveau diverse dificultăţi materiale şi familiale.

Liderii grupării infracţionale, N.T.C. şi S.I.M., sunt suspectaţi că au închiriat mai multe apartamente în Municipiul Oradea, în care au fost exploatate prin practicarea prostituţiei atât cele trei minore, cât şi alte tinere. Clienţii erau racolaţi prin intermediul unor anunţuri făcute la mica publicitate, prin care erau oferite 10 – 15 numere de telefon de contact.

În cadrul percheziţiilor efectuate, poliţiştii au descoperit diverse înscrisuri, telefoane mobile, unităţi de calculator şi alte bunuri, care au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor. Totodată, 18 persoane au fost conduse pentru cercetări la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea, din care şase au fost reţinute în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Bihor.

httpv://www.youtube.com/watch?v=HCCqV4wNcu0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.