Un milion de stele pentru solidaritate


În semn de solidaritate față de familiile lovite de sărăcie, “Caritas” Satu Mare organizează și în acest an acțiunea “Un milion de stele pentru solidaritate”. În acest an, evenimentul va avea loc simultan în 30 de orașe din România, scopul acestuia constând în întărirea silidarității față de familiile aflate în dificultate.

Sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 17:00, sătmărenii sunt așteptați în pasajul “Corneliu Coposu” unde, în schimbul unei donații, vor primi lumânări pe care le vor aprinde. În aceeași zi și de la aceeași oră, acțiuni similare vor avea loc și în municipiul Carei – în fața Monumentului Ostașului Român – precum și în Sighetu Marmației.

“Vino, aprinde o stea şi reînvie speranţa unei familii sărace”! – este îndemnul pe care îl fac organizatorii celor care sunt așteptați să se alăture acestei acțiuni de solidaritate. În acest an, pentru nevoiași a fost deschisă și o linie de donatii prin sms, iar trimiţând un mesaj la 859 pot fi donați 2 euro prin reţelel Vodafone, Orange şi Cosmote. Linia este deschisă în perioada 1-14 noiembrie 2011. Donaţiile rezultate vor fi folosite în beneficiul familiilor aflate în dificultate.