Simpozion fulger despre sănătatea dentară

”Sănătatea orală înseamnă mai mult decât un zâmbet plăcut, problemele orale netratate pot avea urmări grave nu doar pentru sănătatea bucală ci și pentru întregul organism”, a declarat în deschiderea simpozionului fulger de astăzi, 10 noiembrie, dedicată ”Noțiunilor despre educația pentru sănătate orală și aplicabilitatea ei”, medicul stomatolog dr. Laura Bota, președintele Organizației Municipale de Femei a PD-L Satu Mare. Evenimentul a avut loc în sala de conferințe a Hotelului ”Astoria”.

Simpozionul care a început la ora 13.00, nu a ținut mai mult de 40 de minute. S-a luat în discuție problema alimentației deficitare care este considerat unul dintre principalii factori cauzatori ai cariei dentare. Mai mult decât atât, în cadrul simpozionului de astăzi s-a atras atenția celor prezenți și asupra alimentelor de care trebuie să ne ferim pentru a avea dinții sănătoși. Dintre acestea amintim: cafeaua, ceaiul, băuturile carbogazoase, pâinea albă, bomboanele etc. Văzând această listă nu pot să nu mă gândesc la masa de protocol așezată mai îndărăt, plină de sărățele, fursecuri și sucuri carbogazoase de tot felul. Oare cât de multe pete lasă pe smalțul dinților aceste alimente care ”ar trebui” să ne ferim?

În fine. Problema este destul de gravă având în vedere numărul crescut al persoanelor care suferă de probleme dentare care, netratate pot duce și la îmbolnăvirea altor organe. La urma-urmei, un zâmbet frumos face mai mult decât 1.000 de cuvinte, așa că, trebuie să avem grijă de dinții noștri.

2 Comentarii la "Simpozion fulger despre sănătatea dentară"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.