Sătmărenii sunt aşteptaţi în 14 şi 15 noiembrie la efectuarea analizelor gratuite

Consiliul Judeţean Satu Mare și Centrul Diabetic Județean, în parteneriat cu Lions Club “Someș” și “Synevo” România, inițiază, începând cu data de 14 noiembrie, derularea studiului privind evaluarea riscului cardiovascular pe baza parametrilor metabolismului glucidic şi lipidic, a greutăţii şi a tensiunii arteriale a populaţiei din judeţul Satu Mare.

În acest scop, în data de 14 noiembrie, de Ziua Mondială a Diabetului, precum și în data de 15 noiembrie, între orele 9:00-18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc acțiunea de determinare gratuită a glicemiei, precum și efectuarea testelor referitoare la existența riscurilor apariției afecțiunilor cardiovasculare.

Prin intermediul studiului, va fi evaluată starea de sănătate a 4.000 de persoane din diferite zone ale judeţului Satu Mare. Programul se adresează atât persoanelor asigurate cât şi celor neasigurate, iar conţinutul examinărilor medicale va intra la analiza factorilor de risc cardiovascular, în scopul reducerii mortalităţii în judeţul Satu Mare.

În cadrul programului vor fi determinaţi următorii factori de risc cardiovascular: factorii influenţabili – precum greutate, indicele de masă corporală, circumferinţă abdominală, tensiunea arterială, fumatul, colesterolul total, colesterolul HDL, colesterolul LDL, trigliceridele și glicemia, factorii neifluențabili – precum vârsta, înălţimea, antecedentele personale (AVC, infarct miocardic), antecedentele heredocolaterale.
La finalul evaluării, fiecare persoană va primi o fişă cu datele examenului clinic, iar rezultatele analizelor de sânge, pe baza cărţii de identitate, pot fi ridicate în următoarea zi de la cele două locaţii – Synevo România SAtu Mare – strada Prahovei nr. 1 şi Piața Libertăţii nr. 22.

Singura recomandare a medicilor pentru sătmărenii care vor beneficia de analizele gratuite din cadrul studiului este: FĂRĂ ALCOOL!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.