Raportările lungi şi dese, cheia marilor succese

Cam asta s-ar crede dacă luăm în seamă şedinţele lunare a Colegiului Prefectural la care directorii de instituţii luaţi câte doi sau câte trei vin să prezinte laborioasa activitate a instituţiilor pe care o conduc. Din statisticile încâlcite prezentate de către şefii de instituţii un străin care ascultă expunerile rămâne fără doar şi poate impresionat de “importanţa momentului” şi că fără tabele şi grafice nimic nu ar mai mişca în ograda instituţiilor din Sătmar.

Statistici nesfârşite şi plictiseală la Colegiul Prefectural de astăzi, 9 noiembrie. Şedinţa lunară a şefilor de instituţii şi darea de seamă în faţa prefectului judeţului Satu Mare cu privire la activitatea pe primele zece luni a anului în curs a avut loc în sala mică de şedinţe a Consiliului Judeţean (CJ). În prima parte a şedinţei cei prezenţi au putut asculta raportul de activitate a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Satu Mare, material prezentat de directorul instituţiei, Dan Maier. Potrivit acestuia judeţul Satu Mare este pe primul loc pe ţară în ceea ce priveşte cererile de restituire a taxei auto. Dan Maier spune că există avocaţi specializaţi pe această tematică care bat din poartă-n poartă pentru a face rost de clientelă. Apoi Ioan Sabou, directorul Direcţiei de Accize şi Operaţiuni Vamale Satu Mare, a prezentat raportul de activitate pe primele zece luni a anului în curs a instituţiei pe care o conduce iar Ioan Şipoş a făcut referire la realizările înregistrate până la finele lunii octombrie a Gărzii Financiare.

Una peste alta, este vorba despre statistici greu de digerat de marea majoritate a şefilor de instituţii prezenţi şi asta se putea vedea după privirile pierdute pe pereţi ori pe tavan, dar şi după capetele aplecate şi moleşeala unora dintre “mai marii judeţului”.

Un Comentariu la "Raportările lungi şi dese, cheia marilor succese"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.