“G.M. Zamfirescu” merge mai departe


O festivitate emoționantă de rămas bun a avut loc în după amiaza zilei de joi, 9 noiembrie, la sediul Centrului Cultural “G.M.Zamfirescu” de pe strada Cuza Vodă din Satu Mare. După aproape 55 ani de activitate în același sediu, fosta Casă de Cultură a Municipiului, “G.M. Zamfirescu” – care în anul 2009 a dobândit denumirea de Centru Cultural, se va muta în sediul Casei de Cultură a Sindicatelor. Mutarea definitivă este preconizată în cea de-a doua jumătate a acestei luni, după finalizarea lucrărilor de amenajare a încăperilor în care vor avea loc activitățile Centrului Cultural “G.M. Zamfirescu”.

La festivitate, pe lângă directorul Gheorghe Molnar, referentul Maria Magdalena Matei și echipa acestora, au fost prezenți primarul Iuliu Ilyes, directorul Direcției pentru Cultură Culte și Patrimoniu – George Vulturescu, Elena Grumeza – cea care a fost directoarea Casei de Cultură a Municipiului începând cu anul 1968, timp de 11 ani, actuali și foști colaboratori, prieteni și apropiați ai echipei de la “G.M. Zamfirescu”.
Cu prilejul discursurilor rostite au fost evocate unele dintre cele mai semnificative activități culturale care au avut loc de-a lungul timpului sub egida Casei de Cultură a Municipiului, respectiv Centrului Cultural “G.M.Zamfirescu”. Între altele a fost menționat faptul că Nichita Stănescu a fost unul dintre marii scriitori și poeți români care au trecut pragul sediului de pe strada Cuza Vodă, iar primarul Iuliu Ilyes și-a amintit cu emoție că în luna martie a anului 1983, pe scena Casei de Cultură a văzut-o pentru prima dată recitând pe Ildiko, cu care s-a căsătorit un an mai târziu.

Odată cu mutarea Centrului Cultural “G.M. Zamfirescu” în sediul Casei de Cultură a Sindicatelor, Primăria nu va fi nevoită să achite chiria pretinsă de foștii proprietari ai imobilului, după ce acesta le-a fost retrocedat. Totodată, Primăria va putea finanța realizarea unor lucrări necesare de reabilitare a Casei de Cultură a Sindicatelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.