Concurs de poezie și desen la Carei


Direcţia de Cultură din cadrul Primăriei Carei organizează un concurs de poezie și desen pentru tinerii pasionați de poezie și artă. Având ca temă temă dragostea de ţară și/sau istoria poporului român, concursul este organizat pentru a marca Ziua Națională a României și se adresează tuturor elevilor din şcoli şi licee, cenaclurilor literare ale acestora sau cercurilor artistice ( categorii: clasele V-VIII și IX-XII).
În ceea ce privește condițiile de participare la concurs, Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură precizează că poeziile vor fi dactilografiate obligatoriu și vor fi introduse într-un plic (închis) conţinând datele de identificare: numele, anul nașterii, școala, clasa.

Desenele vor fi realizate pe foi A3 (bloc mare de desen) care vor avea trecute la subsol numele, instituția de învățământ, clasa. Un elev poate participa în concurs cu maxim două lucrări.

Lucrările pot fi depuse la sediul Bibliotecii Municipale până în data de 25 noiembrie. Două dintre poeziile premiate vor fi citite în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României care vor avea loc în Carei, iar desenele vor fi expuse în cadrul expoziției dedicate Zilei Naționale și vor putea fi vizionate la Casa Comunitară “Sf. Ladislau” înaintea spectacolului festiv.

Premiile vor consta în cărți și diplome. Câştigătorii concursului vor fi anunţaţi din timp, pentru a putea fi prezenţi la festivitatea de premiere, care va avea loc în cadrul spectacololui dedicat Zilei Naționale a României.

Informaţii suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0261-861-679 sau la adresa de e-mail: culturacarei@yahoo.com. Persoană de contact: Bogdan Georgescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.