Soluțiile pentru spălat parbrize, luate la puricat de comisarii CJPC

Urmând o tematică propusă de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), în perioada 27 octombrie – 3 noiembrie, inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare au verificat modul de ambalare, depozitare și etichetare a lichidului de spălare a parbrizelor. Anunțul a fost făcut astăzi, 8 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul instituției.

Potrivit comisarului-șef al CJPC Satu Mare, Valentin Breban, au fost verificați opt operatori economici de pe raza județului Satu Mare constatându-se o serie de abateri de la normele în vigoare. Ca urmare a neregulilor găsite au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de 600 lei și definitiv retrase de pe rafturile magazinelor verificate alte flacoane cu soluție pentru parbrize în valoare de 250 de lei. Totodată, prin procesele verbale de constatare a contravenției au fost aplicate șapte avertismente și trei sancțiuni contravenționale în cuantum total de 20.000 lei. ”Doi operatori economici comercializau soluție pentru spălat parbrize ambalate în flacoane a căror sistem de închidere era neconform fiind dispusă măsura opririi definitive și a retragerii de la comercializare a produselor respective. Ce se întâmplă? Capacele flacoanelor putea fi desfăcute cu ușurință și astfel, dacă ajungeau pe mâinile unui copil, se putea întâmpla oricând o tragedie”, a declarat Valentin Breban.

Sirop expirat farmacia de la REAL

În ceea ce privește reclamațiile depuse în ultimele două săptămâni la CJPC, Breban spune că mai mulți consumatori au reclamat o firmă care furnizează servicii de cablu-TV. Potrivit reclamanților cu toate că nu mergea nici un post din grila de pentru care au încheiat contractele cu firma furnizoare, timp de două luni de zile oamenii au onorat facturile ca și cum totul ar fi fost în cea mai mare ordine. În urma controalelor efectuate comisarii CJPC Satu Mare au amendat firma respectivă cu 8.000 de lei.

O altă reclamație privește o farmacie din incinta supermarketului REAL din Satu Mare. ”Un consumator a cumpărat un flacon de sirop expectorant iar după ce a ajuns acasă a văzut că produsul este expirat din luna martie, adică de 7 luni de zile. S-a dus înapoi la farmacie însă angajații de acolo au refuzat să-i restituie contravaloarea siropului motivând că nu e sigur că produsul a fost cumpărat de la ei. Consumatorul a depus o reclamație la noi, desigur, avea și bonul de casă. Însă, în urma verificărilor efectuate nu am mai găsit și alte produse expirate. Le-am aplicat o amendă de 10.000 lei iar dacă plătesc în 48 de ore nu au de dat doar 1.000 de lei” a declarat Breban.

Un Comentariu la "Soluțiile pentru spălat parbrize, luate la puricat de comisarii CJPC"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.