Şcoala Naţională de Administraţie Publicǎ a OT PDL


La sfârşitul sǎptǎmânii trecute, la Oradea s-au desfasurat lucrarile Şcolii Naţionale de Administraţie Publicǎ a OT PDL, eveniment la care au participat tineri democrat-liberali din zece judeţe ale Transilvaniei şi din Botoşani .

La cursurile de pregǎtire au participat în calitate de invitaţi:ministrul M.A.I, Traian Igas, Gheorghe Falcǎ, primarul municipiului Arad, prefectul judeţului Bihor, Gavrilǎ Ghilea, preşedintele CJ Bihor, Gheorghe Tîrle, subprefect Adelina Coste, deputat Seremi Ştefan,conf.dr. Corneliu Burada, director general ANRMAP, Thomas Kleininger, director executiv Institutul de Studii Populare.

Echipa sǎtmǎreanǎ a fost reprezentatǎ de 6 tineri cursanţi: Adrian Cozma, preşedintele OT PDL Satu Mare, Sergiu Silaghi, Alin Lupou, Oşan Orlando, Felician Big, Lucian Almoşi. Cursurile şi dezbaterile tematice au scopul de a pregati tineri, viitori oameni politici, care doresc sǎ candideze în viitor la o funcţie in administraţie. Se pune o mare bazǎ pe pregatirea tinerilor, dorindu-se ca tinerii din PDL sǎ reprezinte o pepiniera pentru administraţie şi de ce nu, pentru funcţii importante din stat.

Principalele teme abordate au fost:
1. Noutăţi în legislaţia privind achiziţiile publice, rolul şi locul achiziţiilor publice în absorbţia fondurilor UE, managementul riscurilor în domeniul achiziţiilor publice. Lector: Conf. Dr. Corneliu Burada – Director General al Direcţiei Generale Economice şi de Formare Profesională – ANRMAP
2. Procesul de comunicare publică în perspectiva anului electoral / Agenda media vs. Agenda administraţiei locale şi centrale. Lectori: Cătălin Dumitru şi Răzvan Săndulescu, experţi ai Kensington Comunication

3. Negociere şi comunicare în administraţia publică. Lectori: traineri OT PDL
4. Tehnici şi metode de elaborare şi adoptare a deciziei administrative.

Evenimentul organizat la Oradea, face parte dintr-un proiect national care are ca scop pregatirea tinerilor din PDL, in perspectiva alegerilor din 2012.

3 Comentarii la "Şcoala Naţională de Administraţie Publicǎ a OT PDL"

 1. namor   8 noiembrie 2011 at 9:29 pm

  asa ar trebuii sa faca toate partidele , dar cine vrea sa investeasca in tineri?…nimeni doar ei sa profite de pe urma cetatenilor. ii felicit pe acesti oameni care au organizat astfel de scoli

  Răspunde
 2. Alex   9 noiembrie 2011 at 1:01 pm

  un exemplu de urmat…o treaba foarte buna cu aceste scoli nationale. Trebuie investit in tineri in aceasta tara, ei sunt viitorul, prin ei trebuie sa scapam de acesti comunisti.

  Răspunde
 3. mina   9 noiembrie 2011 at 2:07 pm

  felicitari satmarenilor ca se pregatesc sa faca ceva pt viitor. sper ca in viitor orasul nostru sa scape de administratia jalnica de acum si sa progresam si noi. sa ajungem macar ca baia mare. cu alte cuvinte, succes tinerilor satmareni care au fost la aceasta scoala.

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.