Sătmărean cercetat pentru contrabandă cu țigări

38 de pachete de țigări au fost de ajuns pentru ca unui sătmărean să-i fie întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. În decurs de un an de zile bărbatul a fost depistat de mai multe ori cu diferite cantități de țigări de proveniență ucraineană ascunse și nedeclarate la controlul de frontieră.

Astfel, în noaptea de 7 spre 8 noiembrie a.c., în jurul orei 00.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat pentru a intra în țară Aurel O., în vârstă de 52 de ani, din municipiul Satu Mare, conducând un autoturism marca Hyundai Sonata, înmatriculat în Bihor. La controlul de frontieră acesta a fost întrebat dacă are în mașină produse accizabile. Șoferul a declarat verbal că are doar două pachete de țigări.

Însă în urma controlului efectuat asupra autoturismului de către echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali au fost descoperite ascunse și nedeclarate, sub masca schimbătorului de viteze, 38 pachete de țigări marca Viceroy, cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de 160 lei.

Conducătorul auto a declarat că a cumpărat țigările din Ucraina și le-a ascuns în mașină pentru a le sustrage astfel de la controlul vamal, dar a precizat că acestea erau pentru consum propriu.

Bărbatul a fost sancționat contravențional de către lucrătorii Biroului Vamal Halmeu cu suma de 5.000 lei, iar țigările i-au fost confiscate.
Pe de altă parte, polițiștii de frontieră i-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, întrucât în iunie 2011 a încercat să sustragă de la controlul vamal 318 pachete de țigări de proveniență ucraineană, pe care le-a ascuns în rezervorul mașinii. De asemenea, în august 2010 a mai fost depistat, tot la PTF Halmeu, cu 180 pachete de țigări din Ucraina pe care a încercat să le sustragă de la controlul de frontieră.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.