Trei turci au încercat să iasă ilegal din România

În data de 5 noiembrie, în jurul orei 20.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Halmeu, aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat, au observat un grup de trei persoane care se îndrepta spre frontiera cu Ucraina, dinspre localitatea Porumbești. La aproximativ 300 metri de linia de frontieră, oamenii legii au reținut persoanele și le-au condus la sediul Sectorului pentru cercetări.

Din primele verificări s-a stabilit că este vorba despre trei cetățeni turci: Ibrahim B., 30 de ani, Aziz B., 19 ani și Ugur U., 22 de ani. Cei trei turci intenționau să ajungă în Germania. Aceștia au declarat că în Turcia au luat legătura cu un conațional care le-a spus că în schimbul unei sume de bani îi va ajuta să ajungă la destinație. Le-a indicat să își obțină în primul rând vize de Ucraina, spunându-le că ulterior îi va ajuta să obțină vize de tranzit și să ajungă la destinația dorită.

Turcii au ajuns la Kiev, au obținut și vize de Bulgaria și au așteptat organizarea transportului spre Slovacia, după cum le-a promis conaționalul lor. Acesta din urmă i-a pus în legătură cu un cetățean austriac de origine turcă – Rauf K., în vârstă de 35 de ani -, despre care le-a spus că-i va transporta până la destinație.

Rauf K. i-a preluat pe cei trei, au intrat cu toții legal în țara noastră și au încercat să iasă din țară prin PTF Borș. Însă nu li s-a permis acest lucru. Așadar, Rauf K. i-a adus pe turci până în localitatea Porumbești și le-a indicat direcția pe care să o urmeze, spunându-le că vor ajunge imediat în Slovacia, iar el îi va aștepta acolo pentru a-i duce mai departe. Cei trei cetățeni turci, încrezători că sunt aproape de Slovacia, s-au deplasat pe un drum agricol spre frontiera româno-ucraineană, unde au fost depistați de polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Halmeu.

Acum turcii sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la ieșirea din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat, iar Rauf K. este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți. Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.