Se mută Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu”


După data de 20 noiembrie, Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu” va avea sediul în Casa de Cultură a Sindicatelor (CCS). În prezent, în sediul CCS din Centrul Nou se lucrează la ultimele amenajări necesare mutării Centrului “G.Zamfirescu”, iar în felul acesta, Primăria Satu Mare nu va trebui să achite o chirie către proprietarul căruia i-a fost retrocedat imobilul în care își are sediul Centrul Cultural. Pe de altă parte, Casa de Cultură a Sindicatelor, o clădire veche de 30 de ani care a început să se degradeze, va fi supusă unui amplu proces de reabilitare, iar până în toamna anului viitor va avea în sfârșit încălzire.

Referentul Maria Magdalena Matei ne-a declarat că mutarea va începe la sfârșitul acestei săptămâni, iar din data de 20 noiembrie, cel târziu, Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu” va avea sediul în imobilul CCS. Pentru a-și lua rămas bun de la locul unde și-au desfășurat activitatea o grămadă de ani, conducerea și angajații Centrului “G.M. Zamfirescu” organizează miercuri, 9 noiembrie, o întâlnire de suflet cu ziariștii.
Casa de Cultură a Municipiului, actualul Centru Cultural “G.M. Zamfirescu” – denumire dobândită în anul 2009 – a funcționat în sediul de pe strada Cuza Vodă începând cu anii 56 – 57. În ultimii cinci ani, tensiunile generate de insistența foștilor proprietari ai imobilului, care au obținut retrocedarea, au determinat conducerea Primăriei să caute soluția optimă pentru continuarea activității centrului în bune condiții.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.