Natura județului Satu Mare, văzută prin obiectivul fotografilor

Azi 4 noiembrie, la Muzeul Judeţean a avut loc vernisajul unei expoziții de fotografii dedicată naturii și biodiversității specifice județului Satu Mare. Fotografiile vor putea fi vizionate timp de două săptămâni în sala de expoziții de la parterul muzeului.

Despre importanța ocrotirii naturii au vorbit directorul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare, Elisabeta Bekessy dar și biologul Sike Tamas din partea instituției gazdă. Potrivit directorului APM, Uniunea Europeană (UE) are o strategie foarte bine pusă la punct în ceea ce privește conservarea ariilor protejate desfășurând diverse campanii în acest sens. ”O statistică europeană arată că 38% din populația de păsări respectiv 64% dintre ariile umede de pe întinsul Europei sunt amenințate cu dispariția”.

Tot în cadrul vernisajului de astăzi au fost prezentate câteva fotografii și materiale de popularizare cu privire la viața liliecilor, specii ocrotite amenințate cu dispariția. De asemenea,specialiștii au prezentat informaţii referitoare la reţeaua ”Natura 2000” dar şi despre conservarea naturii în Ariile Naturale Protejate ”Râul Tur” administrat de Societatea Carpatină Ardeleană Satu Mare.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean (CJ), Muzeul Județean (MJ), Societatea Carpatină Ardeleană Satu Mare și filiala sătmăreană al Asociației pentru Protecția Liliecilor din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.