Vânătoare englezească la Mărtinești


O vânătoare tradițională englezească cu goană de copoi va avea loc sâmbătă, 5 noiembrie, în localitatea Mărtinești. Evenimentul este organizat de Primăria Satu Mare și este inclus în proiectul transfrontalier “Tradiţii ecvestre fără frontiere în Sătmar” – ECVESTRO.

Potrivit informațiilor prezentate de organizatori într-un comunicat de presă, la fel ca la prima ediție a evenimentului, organizată în anul 2009, la începutul lunii octombrie, și de data aceasta vânătoarea va fi una simbolică, în cadrul căreia copoii se vor afla pe urme artificiale, nu după vânatul propriu zis. Participanţii -călăreţi avansaţi, și călăreţi începători (cu vârsta peste 18) ani vor avea la dispoziţie două trasee: unul mai dificil, prevăzut cu mici obstacole, și unul pentru începători, trăsuri și automobile. Totodată, ca la orice vânătoare care se respectă, ținuta obligatorie pentru călăreţi și va trebui să fie alcătuită din pantaloni de călărie de culoare deschisă, cămaşă albă, plastron, ac de cravată, sacou sau frac (negru sau roşu), tocă (în trei puncte), mănuşi, cizme, pinteni, cravaşa sau harapnic de haită, sau ţinută militară de epocă (roşiori, călăraşi sau husari).

Evenimentul va începe la ora 9:00 cu un mic dejun pe malul râului Someş, la Mărtineşti, iar la ora 10:30 va avea loc deschiderea oficială și va fi urmată, la ora 11:00, de pornirea pe traseu.
Seara, de la ora 19:30, participanții – îmbrăcați obligatoriu în ținută de călărie sau epocă – se vor destinde la balul de vânătoare care va avea loc la restaurantul Poesis.

Un Comentariu la "Vânătoare englezească la Mărtinești"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.