Repejor la vaccinare antigripală! Medicii de familie au primit doar câte 30 de doze!


Cele 6.400 doze de vaccin antigripal au ajuns la Satu Mare și au fost deja distribuite medicilor de familie. Este vorba despre prima tranșă de vaccin antigripal din cele 48.000 doze solicitate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) pentru iarna acestui an.

Sătmărenii care doresc să se vaccineze ar trebui să se prezinte cât mai repede la medicii de familie, deoarece numărul dozelor ce revin deocamdată fiecărui medic este ridicol de mic. După ce a refăcut calculele în urma cărora a declarat inițial că fiecărui medic de familie îi vor fi repartizate câte 100 doze de vaccin antigripal, Dorina Dragoș Guran, directorul adjunct al DSP Satu Mare, ne-a declarat: “fiecare medic de familie va primi câte 30 doze de vaccin, cantitate care ar putea fi suplimentată după ce vaccinul va fi repartizat către căminele de bătrâni și personalului medical”.

Prima tranșă de vaccin antigripal a fost achiziționată de DSP cu bani alocați de Ministerul Sănătății. Dorina Dragoș Guran afirmă că următoarele tranșe vor sosi la Satu Mare după ce ministerul va organiza licitația privind achiziționarea la nivel național a 1 milion doze de vaccin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.