Determinarea gratuită a glicemiei și evaluarea riscului cardiovascular în 14 noiembrie


În acest an, acțiunea de determinare gratuită a glicemiei, aflată la cea de-a XII-a ediție, va fi organizată în data de 14 noiembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor. Spre deosebire de anii trecuți, acțiunea din acest an va fi organizată cu sprijinul financiar al Consiliului Județean și va fi extinsă ca arie de investigație a sătmărenilor care se vor prezenta pentru a afla care le este starea de sănătate.

Potrivit celor declarate de medicul Szilagyi Iosif, directorul Centrului Diabetic Județean (CDJ), pe lângă determinarea gratuită a glicemiei, măsurarea tensiunii arteriale și măsurătorile antropometrice, sătmărenilor care vor veni la Casa de Cultură a Sindicatelor le vor fi efectuate teste și în privința stabilirii valorilor colesterolului și trigliceridelor, considerate printre primele cauze ce determină apariția bolilor cardiovasculare. Directorul CDJ ne-a declarat că evaluarea riscului cardiovascular va fi efectuată în conformitate cu ghidurile elaborate de Asociația Europeană de Cardiologie și Asociația Europeană de Hipertensiune.

O altă noutate va consta în faptul că, după acțiunea de la Satu Mare, echipa din cadrul CDJ se va deplasa și în celelalte orașe din județ, Carei, Tășnad, Negrești Oaș și Ardud, unde vor avea loc atât acțiuni de determinare gratuită a glicemiei cât și testări specifice pentru determinarea riscurilor de apariție a bolilor cardiovasculare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.