Prima tranșă de vaccin antigripal sosește la Satu Mare


Prima tranșă de vaccin antigripal va sosi la Satu Mare în cursul zilei de miercuri, 2 noiembrie. Este vorba despre 6.400 doze de vaccin pe care Direcția de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare le-a achiziționat din cei 70.500 lei alocați de Ministerul Sănătății. DSP va primi vaccinul după ce a organizat două licitații cu achiziție deschisă, prima fiind contestată de Institutul Cantacuzino, ceea ce a determinat reluarea procedurilor.
În cursul zilei de luni, 31 octombrie, reprezentanții DSP Satu Mare și cei ai Institutului “Cantacuzino” București, care a câștigat cea de-a doua licitație, au semnat contractul în baza căruia institutul bucureștean s-a angajat să furnizeze vaccinul până în data de 2 noiembrie.

Dorina Dragoș Guran, directorul adjunct al DSP Satu Mare ne-a declarat că imediat după primirea vaccinului, dozele vor fi distribuite în teritoriu în vederea începerii campaniei de vaccinare. Se are în vedere distribuirea a câte 100 doze pentru medicii de familie, după care vaccinul va fi distribuit unităților de ocrotire și îngrijire a bătrânilor, respectiv unităților sanitare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.