Cântece de şemineu, la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”

Carmen Bratosin, Ionel Bledea, Sorin Boroş, Sorin Bălaj, Cserey Csaba şi Tavi Bud le-au oferit astăzi, 28 octombrie, sătmărenilor un buchet de muzică folk. Evenimentul cultural a avut loc la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr” din cadrul Bibliotecii Judeţene (BJ) Satu Mare cu începere de la ora 15.00.

Sub egida „Cântece de şemineu, tresăriri ale tinereţii mele”, iubitorii muzicii folk şi-au dat întâlnire astăzi, la BJ pentru a asculta binecunoscutele piese în interpretarea unor consacraţi artişti sătmăreni. În deschiderea evenimentului directorul BJ Satu Mare, Mircea Ardelean, a precizat faptul că momentul acestui regal muzical nu a fost ales la întâmplare. „În această lună s-a serbat şi Ziua Internaţională a Muzicii şi tot în aceste zile comemorăm un an de la trecerea la cele veşnice a poetului Adrian Păunescu, părintele Cenaclului „Flacăra”. Şi, să nu uităm nici de personalitatea şi inegalabila voce a lui Emilian Onciu care, de asemenea, nu mai este printre noi”.

După un scurt periplu în istoria muzicii folk „scena” le-a revenit artiştilor care au reuşit să antreneze şi publicul care până la urmă a cântat împreună cu interpreţii.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean (CJ), BJ, Primăria şi Consiliul Local (CL) respectiv Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu” din Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.