Nu te plictisești la Bibliotecă!

Biblioteca Județeană (BJ) Satu Mare a inițiat proiectul ”Nu te plictisești la Bibliotecă” pentru tinerii din orașul Satu Mare. Prin acest proiect, se dorește amenajarea unui spațiu adecvat în cadrul bibliotecii, unde copiii, adolescenții și tinerii să desfășoare diverse activități specifice vârstei: activități practice, interactive, jocuri, audiții, vizionare de filme, workshop-uri, colocvii.

”Dorim să amenajăm în biblioteca noastră un loc altfel, informal, unde tinerii vor putea evada din rutină, un loc unde tineri să se întâlnească cu alți tineri cu preocupări comune, un loc unde se vor putea implica și vor putea deveni utili pentru ceilalți tineri, un loc unde se vor putea distra în mod plăcut și creativ”, a declarat Ioan Mircea Ardelean, directorul Bibliotecii Județene Satu Mare.

Proiectul a intrat în competiția națională inițiată de un cunoscut brand de băuturi răcoritoare. Există doar un singur premiu, în valoare de 20.000 de dolari. ”Dacă acest proiect va fi câștigat de biblioteca noastră, tinerii sătmăreni vor beneficia de calculatoare și echipamente IT de ultimă generație, echipate cu softuri noi, jocuri și filme noi, o stație karaoke, un videoproiector, aparate de fotografiat, softuri educaționale, la care vor avea acces gratuit” a declarat Raluca Istrate, coordonatoarea proiectului pentru BJ Satu Mare.

Lupta decisivă pentru a ajunge în clasament pe primele zece poziții, va fi în perioada 27 octombrie – 2 noiembrie, inclusiv. De aici va hotărî juriul. ”Avem nevoie de voturile și susținerea sătmărenilor! Pot vota doar cei care au con Facebook și este validat doar un singur vot de pe un calculator. Sătmărenii care vor să voteze proiectul propus de noi, trebuie să urmeze următorii pași: intrați pe link-ul https://apps.facebook.com/pepsi-romania/idea/680, apoi dați click pe ”Votează”, după aceea ”Permite” și, în final, din nou pe link și pe ”Votează”, a mai declarat Raluca Istrate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.