Drapel românesc, pe catarg turcesc


După ce a fost respins în ședința de luna trecută, proiectul de hotărâre privind amplasarea în intersecția din “Piața Romană” a unui catarg pe care să fie arborat în permanență Tricolorul României, revine în dezbaterea consilierilor municipali sătmăreni în ședința de joi, 27 octombrie. În ședința din luna septembrie a.c., proiectul de hotărâre a constituit mărul discordiei între consilieri, care, n-au mai ținut cont de apartenența politică și s-au împărțit în două tabere: cea a românilor și cea a maghiarilor.

În cadrul unei conferințe de presă organizate miercuri, 26 octombrie, primarul Iuliu Ilyes a făcut precizări cu privire la costurile necesare amplasării catargului, respectiv dimensiunile acestuia și ale Tricolorului care urmează a fi arborat. Cu mențiunea clară că, edilul șef nu se opune amplasării catargului, dar ar trebui să se țină cont dacă este cu adevărat necesară punerea la bătaie a celor circa 2 miliarde lei vechi.
Iuliu Ilyes a precizat că, dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat, componentele catargului – care va avea o înălțime de 60 metri – urmează a fi aduse din Turcia. Totodată, Tricolorul ce urmează a fi arborat pe catarg va avea 100 mp.

“Doresc să se înțeleagă foarte clar că nu mă opun amplasării unui catarg pe care să fie arborat Drapelul României, dar ar fi bine să se țină cont că suma necesară acestui demers se cifrează la circa 2 miliarde lei vechi și că nu amplasarea în sine a catargului constituie o problemă, ci aspectele de natură tehnică legate de amenajarea soclului în intersecția respectivă și asamblarea acestuia, care urmează a fi adus pe componente din Turcia” – a precizat Ilyes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.