Film documentar despre Regele Mihai, la Carei


Un eveniment cultural dedicat aniversării a 90 de ani de la nașterea Regelui Mihai, va avea loc joi, 27 octombrie, la Casa Comunitară Sf. Ladislau (fostul Club 9 Mai) din municipiul Carei. De la ora 19:00, Inițiativa Civică PRO CAREI, va organiza proiecția unui film documentar realizat de Marilena Rotaru de la TVR despre viața Majestății Sale Mihai I de Romania.

Documentarul, cu o durată de 45 minute, a fost realizat acum 5 ani, cu ocazia aniversării a 85 de ani de la nașterea Majestății Sale Regele Mihai I al României, și a fost pus la dispoziția organizatorilor de către realizator. Filmul abordeaza o latură personală a Regelui Mihai, spre deosebire de celelalte interviuri realizate de Marlena Rotaru cu Regele Mihai. De asemenea, filmul include declarații ale colegilor de școală ai Regelui Mihai, ale celor doua fiice ale sale, principesele Elena și Margareta, ale soției sale, Regina Ana, precum și ale Principelui Radu de Hohenzollern-Veringen. Totodata Prințul Charles a răspuns bucuros invitației de a-i transmite un mesaj Regelui Mihai cu ocazia zilei sale de naștere și de a vorbi despre relația specială care există între Alteța Sa și Regele României.

În plus, în acest film, Mihai I vorbește despre copilăria sa, despre pasiunea sa pentru mașini în defavoarea poeziei, precum și despre modul în care a fost nevoit să ia decizii de o maximă importanță pentru România la o vârstă foarte fragedă.
Accesul publicului este liber.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.