Doar 1.000 de cereri depuse pentru ajutorul de încălzire


Doar 1.000 de sătmăreni au depus până în prezent la Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) Satu Mare cereri pentru a beneficia de ajutorul acordat în scopul încălzirii locuințelor pe timpul iernii. Adrian Bălaj, șeful Biroului Prestații Sociale ne-a declarat că au fost ridicate aproximativ 5.000 de formulare, dar numai 1.000 de persoane au revenit la SPAS cu cererea și dosarul completat, pentru a fi introduse în baza de date ca beneficiare a ajutorului de încălzire pentru perioada noiembrie 2011 – martie 2012.

În acest an, din cauza înăspririi criteriilor de acordare a sprijinului financiar pentru încălzirea locuințelor, este de așteptat ca numărul beneficiarilor să fie mult mai mic ca anul trecut, când îăn evidențele SPAS s-au aflat circa 4.000 de persoane – a precizat Adrian Bălaj.

Reprezentanții SPAS atrag atenția asupra faptului că, pentru a nu se trezi cu amenzi și cu retragerea ulterioară a sumelor acordate drept ajutor, beneficiarii sunt rugați să fie corecți când completează formularele. Cu atât mai mult cu cât, după preluarea cererilor, respectiv a formularelor de către SPAS, evidența centralizată va fi confruntată cu cea a Direcției de Impozite și Taxe Locale, iar acolo unde datele nu coincid vor fi aplicate sancțiuni Primăriei, iar beneficiarilor li se vor retrage retroactiv sumele alocate.

Comentarii

comentarii

Scrie un comentariu