Doar 1.000 de cereri depuse pentru ajutorul de încălzire


Doar 1.000 de sătmăreni au depus până în prezent la Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) Satu Mare cereri pentru a beneficia de ajutorul acordat în scopul încălzirii locuințelor pe timpul iernii. Adrian Bălaj, șeful Biroului Prestații Sociale ne-a declarat că au fost ridicate aproximativ 5.000 de formulare, dar numai 1.000 de persoane au revenit la SPAS cu cererea și dosarul completat, pentru a fi introduse în baza de date ca beneficiare a ajutorului de încălzire pentru perioada noiembrie 2011 – martie 2012.

În acest an, din cauza înăspririi criteriilor de acordare a sprijinului financiar pentru încălzirea locuințelor, este de așteptat ca numărul beneficiarilor să fie mult mai mic ca anul trecut, când îăn evidențele SPAS s-au aflat circa 4.000 de persoane – a precizat Adrian Bălaj.

Reprezentanții SPAS atrag atenția asupra faptului că, pentru a nu se trezi cu amenzi și cu retragerea ulterioară a sumelor acordate drept ajutor, beneficiarii sunt rugați să fie corecți când completează formularele. Cu atât mai mult cu cât, după preluarea cererilor, respectiv a formularelor de către SPAS, evidența centralizată va fi confruntată cu cea a Direcției de Impozite și Taxe Locale, iar acolo unde datele nu coincid vor fi aplicate sancțiuni Primăriei, iar beneficiarilor li se vor retrage retroactiv sumele alocate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.