Întâlnire între șefii pompierilor români și maghiari, la Satu Mare

Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din România (IGSUR), colonelul Marcel Lucaciu, directorul general al Directoratului Naţional de Apărare Împotriva Catastrofelor (DNAIC) din Ungaria, dr. Bakondi György şi Dr. Reka Bencze șef adjunct al Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Probleme Juridice (DRIPJ) au fost prezenți astăzi, 19 octombrie, la Satu Mare pentru a reînnoi parteneriatul româno-maghiar în ceea ce privește intervenția comună în cazul unor situații dee urgență.

Alături de aceștia au mai fost prezenți și șefii ISU din județele: Bihor, Arad, Timiş și Szabolcs-Szatmar-Bereg din Ungaria. Întrevederea a avut loc la sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ”Someş” Satu Mare.

Potrivit inspectorului-șef al ISU Satu Mare, Iulian Burz ”de-a lungul timpului intervenția colegilor din Ungaria a fost necesară în cazul unor incendii izbucnite pe fâşiile verzi de pe linia de frontieră, în pădurile din localităţile de frontieră. De asemenea, pompierii sătmăreni au intervenit la stingerea unui incendiu la o fabrică din judeţul maghiar Szabolcs-Szatmar-Bereg, dar şi pentru a înlătura efectele unei vijelii produse la câteva zeci de kilometri de Satu Mare, în Ungaria. Relaţia de parteneriat pe linie de situaţii de urgenţă din România şi Ungaria are o vechime de peste 20 ani.

La finalul întrevederii de astăzi, șeful IGSUR i-a dăruit omologului său ungar, în mod simbolic o cască de pompier și o insignă ca o recunoaștere a bunei colaborări de până acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.