7.500 pachete de țigări descoperite la Halmeu

15 colete ce conțineau 7.500 pachete de țigări au descoperit polițiștii de frontieră de la SPF Halmeu în apropierea frontierei româno-ucrainene. Persoanele care transportau coletele au fugit pe teritoriul statului vecin cu toate că lucrătorii noștri i-au somat și au tras mai multe focuri de armă în plan vertical.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Halmeu au desfășurat, în noaptea de duminică spre luni – 16 spre 17 octombrie a.c. – o acțiune pentru combaterea contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană. În jurul orei 23.00, polițiștii de frontieră, folosindu-se de aparatura tehnică din dotare, au observat, pe direcția localității Dabolț, mai multe persoane care au trecut frontiera din Ucraina în România transportând colete voluminoase. Lucrătorii noștri au acționat imediat pentru reținerea grupului, au somat persoanele, însă acestea nu s-au supus somațiilor. Polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de armă în plan vertical, dar grupul a abandonat coletele, s-a dispersat, iar persoanele au fugit pe teritoriul statului ucrainean.

În cele 15 colete abandonate în aproperea frontierei  au fost  descoperite 7.500 pachete de țigări marca Jin Ling, cu timbru fiscal ucrainean, provenite din magazine de tip duty free. Valoarea lor se ridică la 32.250 lei. Acestea au fost ridicate în vederea confiscării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.