Viață pentru mediu, viață pentru om

15 licee și 28 de gimnazii s-au înscris la cea dea VI-a ediție a programului de educație ecologică ”Viață pentru mediu, viață pentru om”, lansat în cursul lunii septembrie de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, CCR Logistics Systems RO și SC Alpin SRL.

Elevii școlilor înscrise vor primi în perioada imediat următoare recipienți pentru colectarea deșeurilor electrice și electrocasnice mici (DEEE), în special surse de iluminat, baterii și telefoane mobile dar și materiale informative despre importanța strângeri acestor deșeuri.

Următoarea etapă a proiectului se va desfășura în cursul lunii decembrie când echipajele înscrise vor trebui să-și dovedească cunoștiințele cu privire la deșeurile electrice și electrocasnice, în cadrul unui concurs teoretic cu tema ”Importanța colectării și valorificării DEEE-urilor”. Echipanții primelor trei locuri vor beneficia de echipamente sportive. Programul se va desfășura până în luna iunie 2012 când școlile care au colectat cea mai mare cantitate de DEEE-uri vor beneficia de o excursie gratuită la Hajduszoboszlo (Ungaria).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.