Cardiologia se mută la Spitalul Nou


Până cel târziu la sfârșitul lunii noiembrie a.c., secția Cardiolgie care își desfășoară în prezent activitatea la Spitalul Vechi se va muta la Spitalul Nou. Extinsă și modernizată, odată mutată la Spitalul Nou, secția se va afla la etajul III al spitalului, în locul secției Ginecologie, care se va muta la etajul I al clădirii Policlinicii Noi.

În cadrul unei conferințe de presă organizate luni, 17 octombrie, Adrian Marc – managerul Spitalului Județean Satu Mare, avându-i alături pe directorul de Îngrijiri Medicale – Gabriela Opriș președintele Consiliului Județean – Csehi Arpad și vicepreședintele Mircea Govor, a prezentat mai multe aspecte referitoare la investițiile aflate în derulare și la cele de perspectivă.

Cardiologia în locul Ginecologiei

Potrivit managerului Adrian Marc, mutarea secției Ginecologie la etajul I al Policlinicii Noi va avea loc până cel târziu în 20 noiembrie, iar ulterior, după aproximativ zece zile, este prevăzută mutarea Cardiologiei de la Spitalul Vechi, în locul secției Ginecologie. Adrian Marc a menționat că mutarea Cardiologiei de la Spitalul Vechi la Spitalul Nou va fi în beneficiul pacienților, în condițiile în care, la Spitalul Nou secția va dispune inclusiv de unitate de coronanieni, un alt beneficiu fiind faptul că secția Anestezia Terapie Intensivă este în același imobil, ca atare pacienții aflați în stare gravă nu mai trebuie transportați de la un spital la altul. Pe de altă parte, în noua locație, secția Ginecologie va fi modernizată, iar pacientele vor avea la dispoziție saloane cu două paturi și grupuri sanitare proprii.

Oncologia a intrat în reabilitare totală

Managerul Marc a mai precizat că, la Spitalul Vechi, secția Oncologie a intrat în sfârșit în reabilitare integrală. Lucrările sunt de mare amploare și se desfășoară fără ca activitatea secției să fie întreruptă. Secția va fi extinsă și va ocupa, după finalizarea lucrărilor, tot palierul de la etajul I al Spitalului Vechi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.