Biblioteca Județeană Satu Mare și-a sporit colecțiile cu peste 16.000 de publicații

Biblioteca Județeană Satu Mare a preluat în gestiune și administrare colecțiile de documente și întregul mobilier de la Biblioteca sindicatelor.

Cele peste 16.000 de documente de bibliotecă, se constituie într-un fond enciclopedic foarte bogat, acoperind toate domeniile cunoașterii. O bună parte din aceste publicații, vor întregi colecțiile de bază ale Sălii de lectură Gheorghe Bulgăr, pentru ca restul documentelor să completeze colecțiile uzuale, destinate împrumutului la domiciliu.

Mobilierul, compus din 35 de mese de studiu, 35 de scaune și mai multe rafturi, va fi utilizat pentru dotarea unei noi săli de lectură. ”Atât publicațiile preluate de la Biblioteca sindicatelor cât și mobilierul, sunt într-o stare foarte bună. Utilizarea lor în scopul dotării Bibliotecii Județene Satu Mare, va duce la creșterea calității serviciilor de bibliotecă, implicând costuri foarte mici, fapt din care va rezulta eficiența actului managerial. Un lucru îmbucurător este faptul că ne vom îmbogăți fondul de publicații în limba maghiară cu foarte multe exemplare”, a declarat Ioan Mircea Ardelean, directorul Bibliotecii Județene Satu Mare.

Toate documentele preluate, vor trece mai întâi prin procesul de prelucrare – catalogare, cotare, clasificare – apoi vor ajunge în rafturile secțiilor de împrumut și ale sălilor de lectură. ”Cititorii noștri se vor bucura de toate aceste publicații cât mai curând posibil. Între timp, continuăm activitatea de achiziție de documente de bibliotecă, în funcție de necesitățile de studiu, lectură și informare ale comunității, respectând proporțiile reprezentării entice”, a mai declarat Ioan Mircea Ardelean. În următoarele zile, mobilierul de o frumusețe rară și de o utilitate excelentă, va fi transportat la sediul Bibliotecii Județene Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.