646 litri de alcool fără documente de proveniență


Joi, 13 octombrie, polițiștii de frontieră sătmăreni au desfășurat o acțiune pentru combaterea traficului cu produse accizabile. În jurul orei 14.30, în Botiz, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autovehicul marca Ford Transit, înmatriculat în Satu Mare. Mașina era condusă de Liviu G., în vârstă de 34 de ani, din municipiul Satu Mare. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, în compartimentul de marfă, sub mai multe ambalaje din carton, polițiștii de frontieră au găsit 17 bidoane din plastic, care conțineau un lichid incolor cu miros de alcool.

Oamenii legii au inventariat întreaga marfă și au constatat că este vorba despre 646 litri de alcool etilic cu o concentrație de 96,1 %, măsurat la temperatura de 20 grade Celsius, în valoare de 32.300 lei. Șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență pentru alcool și a refuzat să facă orice fel de declarații cu privire la proveniența sau destinația mărfii.

Liviu G. este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunilor de achiziționare de alcool etilic și de distilate în vrac de la alți furnizori decât antrepozitarii autorizați pentru producție sau expeditorii înregistrați de astfel de produse, deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false și evaziune fiscală.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării autovehiculul și alcoolul, iar inspectorii vamali din cadrul DJAOV Satu Mare au evaluat prejudiciul adus statului român de către Liviu G. la valoarea de 19.869 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.