”Luna 2.200” – expoziție de desene la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”

80 de desene, creațiile elevilor de gimnaiu din nouă școli din municipiul Satu Mare sunt expuse în aceste zile la parterul Colegiului Național (CN) ”Mihai Eminescu”. Inițiativa aparține Cercului de Astronomie și Astrofizică din cadrul școlii gazdă și are ca temă ”Luna 2.200”.

Având în vedere caracterul atât artistic cât și științific al expoziției, desenele vor fi jurizate din ambele puncte de vedere de două echipe de elevi. Jurizarea științifică a creațiilor revine în responsabilitatea a trei elevi din clasa a X-a B de la CN ”Mihai Eminescu”: Alexandru Pop, Răzvan Pop și Andrei Variu. Notele pentru calitatea artistică a desenelor vor fi date de Bianca Pop din clasa a X-a D respectiv Oana Pop și Răzvan Burciu din clasa a X-a B.

Potrivit profesorului Viorel Solschi, îndrumătorul Cercului de Astronomie și Astrofizică din cadrul liceului ”primii zece clasați vor primi câte o diplomă și vor beneficia și de o seară de observații astronomice în turnul liceului. Iar școala cu cei mai mulți elevi implicați în acest proiect vor avea parte de o seară de observații astronomice chiar din curtea școlii lor”. Festivitatea de premiere va avea loc săptămâna viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.