Anul acesta 52 de cupluri au divorțat la Starea Civilă


Reglementat prin Legea 202/2010, numită şi “Mica Reformă în Justiţie”, care se referă la unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, divorțul pe cale administrativă, sau la Starea Civilă, prinde teren în Satu Mare.

Potrivit celor declarate de Ionel Torja, directorul Direcției de evidență a Persoanelor (DEP) Satu Mare, de la începutul lunii februarie a.c., când a început aplicarea prevederilor legale menționate, la Serviciul de Stare Civilă din cadrul DEP au fost soluționate 52 de dosare din cele 69 preluate, nouă dosare au fost clasate, iar altele opt sunt în curs de rezolvare.

Pentru a divorţa la Serviciul de Stare Civilă, cuplurile trebuie să urmeze unii paşi obligatorii şi să îndeplinească toate condiţiile prevăzute pentru astfel de situaţii. Cea mai importantă condiţie se referă la copiii rezultaţi în cadrul căsătoriei, în sensul că divorţul pe cale administrativă poate avea loc doar dacă în cuplu nu există copii minori sau adoptaţi. O altă condiţie de care depinde divorţul pe cale administrativă constă în acordul ambilor soţi, iar în acest sens ambii parteneri trebuie să completeze şi să semneze cererea de divorţ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.