Ziua bastonului alb, sărbătorită și la Satu Mare

Conducerea filialei sătmărene a Asociației Nevăzătorilor se pregătește pentru sărbătorirea zilei de 15 octombrie, denumită și ”Ziua bastonului alb”, destinată celor care suferă de deficiențe de vedere.

Manifestările organizate cu acest prilej vor avea loc sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 09.30, la sediul asociației. Potrivit președintelui Sorin Podină ”această sărbătoare are vechi tradiții în sânul filialei sătmărene și întotdeauna ne-am pregătit cu concursuri și momente artistice pentru această zi. De această dată evenimentul va debuta cu un concurs de cultură generală a căror câștigători vor primi premii în bani dar în acest moment nu pot să vă spun cuantumul acestor premii. Apoi, vom avea momente artistice oferite de formația Vega, formată din membri asociației. În program mai avem dansuri și sperăm ca toți să se simtă cât se poate de bine”.

Ziua bastonului alb a fost instituită de Organizația Europeană pentru Bunăstarea Nevăzătorilor în anul 1993, în Varșovia (Polonia). Cu toate acestea, ziua de 15 octombrie a fost proclamată ca Ziua nevăzătorilor, mult mai devreme la 6 octombrie 1964 de președintele SUA, Lyndon B. Johnson.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.