Aproape 300 pachete de țigări descoperite în mașina unui sătmărean

Duminică, 9 octombrie, polițiștii de frontieră sătmăreni au desfășurat o acțiune pentru combaterea contrabandei cu țigări. În jurul orei 11.00, pe Drumul Careiului din municipiul Satu Mare, oamenii legii au oprit pentru control o mașină marca Volkswagen Golf, înmatriculat în Satu Mare.

Mașina era condusă de Attila S., 31 de ani, din Satu Mare. La controlul autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagaj trei genți în care se aflau 299 pachete de țigări marca Viceroy, în valoare de 1.255 lei, cu timbru fiscal ucrainean. Șoferul mașinii nu a putut prezenta documente justificative pentru marfa pe care o avea în autoturism. Prejudiciul cauzat statului prin neplata taxelor, a accizelor pentru țigările pe care sătmăreanul le transporta a fost stabilit de către inspectorii vamali din cadrul DJAOV Satu Mare ca fiind de 3.227 lei.
Întreaga cantitate de țigări și autoturismul au fost ridicate de polițiștii de frontieră sătmăreni. Totodată, șoferului i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Attila S., nu este la prima abatere

Potrivit oamenilor legii, tânărul nu este la prima abatere de acest gen. În 16 decembrie acesta a fost prins de polițiștii de frontieră conducând același autoturism, ce figurează furat din străinătate. Attila S. s-a prezentat pentru ieșirea din țară la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Halmeu. Cu ocazia formalităților pentru ieșirea din România, oamenii legii au constatat că autoturismul figurează ca fiind furat din Polonia din mai 2006.
Bărbatul a declarat că în iulie 2008 a fost în Germania pentru a-și cumpăra o mașină. De acolo a achiziționat autoturismul VW Golf și a primit atunci și documentele mașinii, după care s-a întors în țară și a înmatriculat-o.

Pe numele lui Attila S. polițiștii de frontieră au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire la furt. La data respectivă, autoturismul a fost indisponibilizat la sediul IJPF Satu Mare, dar în 27 mai 2011, prin ordonanță a procurorului de caz, mașina i-a fost dată sătmăreanului în custodie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.