Show aeronautic la Satu Mare


Acrobaţii ce îţi tăiau răsuflarea, paraşutişti îndrăzneţi ce se arunacau în gol de la sute de metri înălţime urmat apoi de spectacolul aeronautic aplaudat de public au constituit sarea şi piperul celui de-al IV-a Miting Aviatic organizat la Satu Mare. Evenimentul a avut loc astăzi, 8 octombrie, de la ora 12.00, pe Aeroportul din Satu Mare.

Neluând în seamă temperaturile mai scăzute de astăzi, mii de sătmăreni au ales să participe la jocul avioanelor mânuite cu îndemânare de piloţii încercaţi de sutele şi miile de ore de zbor. Show-ul de astăzi a fost deschis de zborul unui elicopter IAR 330 PUMA, urmat apoi de un MIG 21 care survola suprafaţa aeroportului spre deliciul spectatorilor. Majoretele de la Palatul Copiilor respectiv fanfara îndrumată de Mircea Câcu au readus pentru câteva momente privirile la sol.

Mitingul aeronautic a continuat cu spectacolul oferit de paraşutişti după care a venit rândul avioanelor mai uşoare să brăzdeze cerul. După câteva cercuri făcute deasupra municipiului Satu Mare, aeronava TAROM s-a îndreptat spre pista de aterizare, moment mult gustat de public. Desigur, nu au lipsit nici tarabele cu mâncăruri, băutură şi jucării.

După evoluţia piloţilor, petrecerea de astăzi a continuat cu AFTER PARTY în cadrul căruia au urcat pe scenă Direcţia 5, Toth Vera dar şi Paula Raţ, Crina Mărcuţ, Rareş Jucan respectiv Tudor Toduţ urmate apoi de prezentările de modă a unor designerilor Zita Pop şi Anamaria Ullman.

La evenimentul de astăzi a fost prezent şi secretarul general a PSD Liviu Dragnea, senatorul social-democrat Valer Marian, deputatul PSD de Satu Mare, Gheorghe Ciocan, preşedintele respectiv cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Chehi Arpad respectiv Mircea Govor şi Adrian Ştef, preşedintele Organizaţiei municipale a PSD Satu Mare dr. Dorel Coica, preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Satu Mare dr. Paula Mare, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Satu Mare Ovidiu Silaghi, dar şi edilii unor localităţi din judeţ.

Evenimentul a fost organizat de CJ Satu Mare, Aeroclubul Român şi Aeroportul Satu Mare avându-i parteneri principali pe ASTRA ASIGURĂRI şi OMV.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.