Ziua dacilor liberi

Sătmărenii sunt invitaţi să participe marţi, 11 octombrie, la două evenimente de excepţie, ambele având aceaşi temă, organizatorii încercând totuşi să arunce o altă lumină asupra tematicii luată în studiu. Vernisajul expoziţiei “Tabăra arheolologică de la Medieşu Aurit 2011”, va avea loc la Muzeul de Artă din Piaţa Libertăţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Muzeului Judeţean (MJ) Satu Mare, Brăduţ Popdan, de la ora 13.00 va avea loc vernisajul expoziţiei “Ziua dacilor liberi”, o expoziţie ce reuneşte obiecte descoperite în tabăra arheologică de la Medieşu Aurit, la vestitul sit de la Şuculeu, din vara acestui an. Alături de arheologii MJ la săpături au participat şi un grup de elevi de la Colegiul Naţional “Ioan Slavici” îndrumaţi de profesorul de istorie, Octavian Onac.

Apoi, în aceaşi zi, în intervalul orar 14.00-16.00, organizatorii le propun sătmărenilor un adevărat experiment arheologic, încercând să reconstituie un cuptor dacic de ars ceramică precum cele scoase la lumină în cadrul săpăturilor arheologice efectuate la situl de la Medieşu Aurit. Cele două evenimente culturale sunt organizate de Consiliul Judeţean (CJ), MJ şi Colegiul Naţional “Ioan Slavici”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.