Zilele Medicale Sătmărene


Cea de-a VIII-a ediție a Zilelor Medicale Sătmărene se desfășoară la Satu Mare începând de joi, 6 octombrie. Evenimentul este găzduit de sala de conferințe a restaurantului “Select” și este organizat de Colegiul Medicilor și Asociaţia Medicilor de Familie din Satu Mare, în parteneriat cu Universitatea din Tel Aviv – Israel, Universitatea “Titu Maiorescu” din Bucureşti – Facultatea de Medicină şi Medicină Dentară și Colegiul Medicilor Dentişti din Satu Mare.

Preşedintele de onoare al manifestării este conf. univ. Dr. Minerva Ghinescu de la Facultatea de Medicină şi Medicină Dentară din cadrul Universității “Titu Maiorescu” – Bucureşti, iar coordonatorul tematic – prof. univ. dr. Rumelia Koren de la Universitatea din Tel Aviv.

Deschiderea oficială a avut loc joi, 6 octombrie, în prezența oficialităților județene – prefectul radu Giurcă, președintele și vicepreședinții Consiliului Județean – Csehi Arpad, Mircea Govor și Adrian Ștef.
Nu mai puțin de 32 de teme – din diverse domenii, între care, în principal, chirurgia generală și chirurgia plastică, dar și noutăți referitoare la intervențiile chirurgicale practicate în spitalele din țara noastră, vor fi dezbătute până în data de 8 octombrie, pe parcursul desfășurării ediției din acest an a Zilelor Medicale Sătmărene. Având ca temă generală “Medicina Genurilor”, simpozionul de la Satu Mare include abordări și din domenii precum medicina de familie, ORL sau Pediatrie. La eveniment participă circa 100 de medici din Satu Mare și cele mai importante spitale din România, precum și specialiști din străinătate.

Între temele abordate de chirurgii sătmăreni Bogdan Țunaș și Alexandru Barabasi se află și una de mare actualitate și interes – chirurgia obezității, inelul gastric ajustabil, montat pe cale laparoscopică. La Spitalul Județean Satu Mare, prima intervenție de acest fel a fost făcută în urmă cu aproximativ cinci luni, iar de atunci sunt efectuate lunar cel puțin două – trei asemenea intervenții.

Alte teme ce vor fi abordate pe parcursul ediției din acest an a Zilelor Medicale Sătmărene sunt cu privire la hepatita cronicaă virală de tip C, rezultatele tratamentului antiviral, diagnosticul sindromului vestibular periferic, rolul medicului de familie în diagnosticarea și tratarea bolii venoase cronice. etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.