Nouă biblioteci comunale nu au bibliotecari

Deși dispun de fond de carte dar și de spații adecvate unde să funcționeze, un număr de nouă comune au rămas fără bibliotecari. Potrivit șefei Serviciului de achiziții din cadrul Bibliotecii Județene (BJ) Satu Mare, Angela Câmpean ”în toate bibliotecile rămase fără bibliotecari cărțile sunt într-o stare bună de conservare”.

Andrid, Cămârzana, Dorolț, Craidorolț, Gherța Mică, Orașu Nou, Săcășeni, Săuca și Tiream sunt cele nouă comune rămase fără bibliotecari. ”Cu toate acestea, în fiecare dintre aceste biblioteci avem fonduri de carte dar și spații corespunzătoare. La Tiream spre exemplu, nu este bibliotecar de zece luni”, spune Angela Câmpean.

Pe de altă parte crește interesul bibliotecarilor de la țară în ceea ce privește diversificarea serviciilor pe care le oferă. Astfel, sunt 13 biblioteci comunale care au intrat în runda I a programului ”Biblionet”, alături de filiala nr. 3 a BJ care se află la Liceul Teologic ”Nicolae Steinhardt” respectiv Biblioteca Municipală din Carei și cele orășenești din: Negrești Oaș, Tășnad și Livada. Alte 13 biblioteci de la nivelul comunelor au intrat în runda a II-a a Programului ”Biblionet”. ”Inițial erau 12 biblioteci comunale care au ajuns în această fază la care se mai adaugă și biblioteca din Racșa”, spune Câmpean. ”Se observă o dezvoltare și un interes din partea bibliotecarilor de la comune dar și a autorităților locale pentru a diversifica oferta informațională”, a declarat directorul BJ, Mircea Ardelean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.