Controale la sânge la 60% dintre beneficiarii ajutorului de încălzire a locuinței

Sătmărenii care întrunesc condițiile prevăzute pentru a beneficia de ajutorul acordat în scopul încălzirii locuințelor pe timpul iernii, pot să ridice, iar ulterior să depună formularele la Servic Public de Asistență Socială (SPAS). Precizări referitoare la acest aspect au fost făcute de primarul Iuliu Ilyes, Doina Văsuț, directoarea SPAS Satu Mare și Adrian Bălaj, șeful Biroului de Prestații Sociale, cu prilejul unei conferințe de presă organizate miercuri, 5 octombrie.

Ajutoarele pentru încălzirea locuințelor se vor acorda în perioada 1 noiembrie 2011 – 31 martie 2012, iar în evidențele SPAS se află circa 4.000 de beneficiari. Primarul Iuliu Ilyes s-a plâns de birocrația care nu poate fi evitată, în condițiile în care fiecare formular are cel puțin opt pagini, dar cel mult 20% dintre rubrici sunt completate de beneficiari. Un alt aspect semnalat a fost cu privire la controalele ce vor fi efectuate de către SPAS la 60% din cei aproximativ 4.000 de beneficiari aflați în evidențe, în scopul verificării veridicității datelor înscrise de către solicitanți în declarațiile pe propria răspundere privind componența familiei și veniturile acesteia.

Doina Văsuț, directoarea SPAS a subliniat faptul că, pentru a nu se trezi cu amenzi și cu retragerea ulterioară a sumelor acordate drept ajutor, beneficiarii sunt rugați să fie corecți când completează formularele. Cu atât mai mult cu cât, după preluarea cererilor, respectiv a formularelor de către SPAS, evidența centralizată va fi confruntată cu cea a Direcției de Impozite și Taxe Locale, iar acolo unde datele nu coincid vor fi aplicate sancțiuni Primăriei, iar beneficiarilor li se vor retrage retroactiv sumele alocate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.