„Noaptea Bibliotecilor” – la prima ediţie

Atraşi de lumea poveştilor şi captivaţi de păţaniile personajelor de basm, copiii au fost primii oaspeţi ai „Nopţii Bibliotecilor” organizat astăzi, 1 octombrie, şi la Satu Mare. Evenimentul cultural este la prima ediţie şi are drept scop atragerea oamenilor de toate vârstele către biblioteci şi răsfoitul cărţilor.

Adunaţi cu părinţii şi bunicii în faţa Sălii de lectură a Bibliotecii Judeţene (BJ) Satu Mare, copiii abia au aşteptat să se facă ora 18.00 pentru a putea trece pragul instituţiei. După o scurtă conferinţă de deschidere susţinută de către directorul BJ, Mircea Ardelean, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef şi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor din Bibliotecile Publice din România (ANBBPR), Doina Popa, micuţii au avut parte de o seară de poveste. Directorul instituţiei precum şi invitaţii le-au citit copiilor poveşti după care au urmărit împreună cu micuţii şi părinţii acestora „Parada personajelor preferate”.

Conducerea BJ nu a uitat nici de adolescenţi, adulţi şi cititorii de vârsta a treia. Cei prezenţi au parte de un program extrem de diversificat cu: expoziţii de carte, prezentări, lansare de carte, momente de muzică clasică dar şi vizionarea filmului „Enigma Otiliei” ecranizat după romanul cu acelaşi titlu, semnat de George Călinescu. Programul dedicat „Nopţii Bibliotecilor” se termină duminică, 2 octombrie, la ora 04.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.