Două accidente cu victime în Centrul Nou

Două accidente cu victime au avut loc astăzi, 30 septembrie, pe Platoul din faţă Palatului Administrativ din Satu mare. Însă, voluntarii de la Crucea Roşie au reuşit să ţină situaţia sub control, acţionând cu profesionalism îndepărtând victimele din maşina avariată şi acordarea manevrelor de prim ajutor. Acţiunea face parte din “Săptămâna prevenirii criminalităţii”.

Este vorba despre două scenarii gândite de către voluntarii Organizaţiei de Crucea Roşie împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Szabolcs-Szatmár-Bereg din Ungaria respectiv de oamenii legi din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare.

Potrivit primului scenariu, din cauza vitezei excesive, şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de maşina care circula în faţa sa. În urma ciocnirii pasagerii aflaţi în a doua maşină au suferit răni grave aflându-se în stare de inconştienţă. Voluntarii de la Crucea Roşie au îndepărtat victimele din maşină, şi au trecut la acordarea manevrelor de prim ajutor reuşind salvarea celor trei răniţi.

În cazul celui de-al doilea scenariu, din cauza izbiturii suferite o maşină a luat foc iar voluntarii au trecut la scoaterea victimelor din vehiculul cuprins de flăcări. În urma arsurilor suferite una dintre victime a decedat. “Prin astfel de acţiuni dorim să demonstrăm importanţa acordării manevrelor de prim ajutor dar şi cât de necesare sunt învăţarea acestor tehnici. În multe cazuri cunoaşterea acestor manevre poate salva vieţile celor răniţi”, a precizat directorul filialei sătmărene al Organizaţiei de Crucea Roşie Satu Mare, Rodica Borlan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.