Un poliţist de frontieră a refuzat o şpagă de 600 lei

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Satu Mare, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, au prins în flagrant o persoană care încerca să mituiască un poliţist de frontieră cu suma de 600 lei.

Miercuri, 28 septembrie, în jurul orei 15.00, un poliţist de frontieră din cadrul IJPF Satu Mare, aflat în post control în proximitatea PTF Halmeu, a oprit pentru control un autovehicul marca Chevrolet, înmatriculat în Ucraina. Maşina era condusă de cetăţeanul ucrainean Vasyl C., în vârstă de 40 de ani. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţistul de frontieră a descoperit opt pachete de ţigări marca Viceroy, înfăşurate într-o cârpă şi ascunse în căptuşala din vată de sticlă a maşinii.

Poliţistul de frontieră i-a spus şoferului că urmează să fie dus în incinta PTF Halmeu pentru efectuarea unui control amănunţit şi luarea măsurilor legale ce se impun. Pentru a nu fi sancţionat, şoferul maşinii a încercat să mituiască poliţistul cu suma de 600 lei. Omul legii nu s-a lăsat mituit şi a sesizat conducerea IJPF Satu Mare şi lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Satu Mare. A fost organizat flagrantul, cetăţeanul fiind surprins în timp ce oferea poliţistului de frontieră suma de 600 lei pentru ca împotriva sa să nu fie luate măsurile prevăzute de lege. Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Totodată, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Halmeu l-au amendat pe cetăţeanul ucrainean cu suma de 5.000 lei, au reţinut autoturismul până la plata amenzii şi au confiscat ţigările.
Ucraineanul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare pentru audieri, faţă de acesta fiind luată măsura preventivă a reţinerii pe 24 de ore. Cercetările în acest caz continuă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.