Expoziţie de măşti veneţiene la Consiliului Judeţean

Galeria de Arte Plastice a Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare a găzduit astăzi, 29 septembrie, vernisajul unei expoziţii inedite, creaţiile artististei Mihaela Pasztor din Odoreu. Cele aproximativ 60 de măşti veneţiene şi şase picturi au transformat locaţia într-o adevărată replică a renumitului Carnaval de la Veneţia.

Zeci de măşti “vesele”, fără o undă de tristeţe pe chipurile de porţelan, fete îmbrăcate în haine de epocă şi o muzică menită să de-a momentului o fărâmă de romantism, aşa cum îi stă bine celui care vorbeşte ori descrie prin arta sa Veneţia, i-au întâmpinat pe toţi cei care au trecut astăzi pragul micii Galerii de Artă. “Este o replică pentru lumea în care trăim. Toţi suntem obligaţi să purtăm măşti, însă firea artistei, sufletul ei plin de dragoste nu o lasă să creeze feţe triste. Toate măştile create de Mihaela Pop zâmbesc încercând să alunge astfel tristeţea de pe feţele privitorilor”, a declarat în luarea de cuvânt directorul Centrului de Creaţie Satu Mare, Felician Pop.

La evenimentul de astăzi au fost prezenţi şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici Satu Mare, Gergely Csaba, artişti dar şi iubitori ai artei. Intermezzourile muzicale au fost asigurate de Cserey Csaba împreună cu un grup de instrumentişti de la Casa de Cultură “G.M. Zamfirescu” Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.