Vineri, se redeschide Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene Satu Mare

La finele acestei săptămâni, la Biblioteca Judeţeană (BJ) Satu Mare va găzdui două evenimente culturale deosebite.
Primul dintre evenimente va avea loc vineri, 30 septembrie, cu începere de la ora 10.00 şi va avea în prim plan aniversarea a 60 de ani de bibliotecă publică la Satu Mare.

“Acest moment aniversar, ne oferă prilejul să redăm comunităţii sătmărene Sala de lectură Gheorghe Bulgăr, să inaugurăm noul serviciu de bibliotecă, Biblionet, şi să facem cunoscuă o parte din comorile ce se ascund în fondul de colecţii speciale ale BJ Satu Mare. Profit de oportunitatea ce mi se dă pentru a reaminti publicului cititor faptul că porţile Sălii de lectură au fost zăvorâte mai bine de patru ani … timp în care s-au dus negocieri pe toate planurile pentru ca aceasta să fie redeschisă. Între timp, am reuşit să îndeplinim şi condiţiile de eligibilitate pentru a putea adera la Programul Naţional Biblionet – lumea în biblioteca mea şi astfel să oferim utilizatorilor noştri servicii de bibliotecă moderne, eficiente, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie” a declarat directorul BJ Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean.
La eveniment şi-au anunţat prezenţa preşedinte ANBPR (Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor din Bibliotecile Publice din România) Doina Popa, directori de biblioteci din ţară, reprezentanţi ai Fundaţiei “IREX”, oficialităţi, reprezentanţi ai instituţiilor publice locale şi judeţene, foşti directori ai BJ Satu Mare dar şi foşti bibliotecari. “L-am invitat la sărbătoarea noastră şi pe ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor însă, până la această oră, nu ne-a confirmat participarea” a mai declarat Ioan Mircea Ardelean.

Cel de-al doilea eveniment, “Noaptea Bibliotecilor”, se va desfăşura pe plan naţional, simultan în peste 30 de biblioteci din ţară, în noaptea de 1 spre 2 octombrie, de la ora 18.00 până la ora 04.00. “Scopul acestui eveniment este acela de a redescoperi simplitatea gestului de a frecventa biblioteca, de a citi o carte cu plăcere, de a conştientiza că, în contextul digital al anului 2011, mai avem nevoie de documentare în spaţiul unei biblioteci, al unei săli de lectură” spune directorul BJ Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.