S-a anulat protestul persoanelor cu dizabilităţi din Bucureşti

Protestul persoanelor cu dizabilităţi programat pentru ziua de joi, 29 septembrie, a fost anulat. Potrivit preşedintelui Asociaţiei Nevăzătorilor din Satu Mare, Ioan Podină, nici unul dintre persoanele cu dizabilităţi nu va mai avea de suferit din cauza Legii asistenţei sociale.

Deşi în conferinţa de presă de săptămâna trecută, organizată la sediul instituţiei, Ioan Podină, şi-a manifestat dezacordul faţă de noua formă a Legii asistenţei sociale, astăzi, 28 septembrie, s-a hotărât anularea protestului. Ioan Podină este în aceste zile la Bucureşti la şedinţa Comitetului naţional al persoanelor cu dizabilităţi. Potrivit unor surse din cadrul filialei sătmărene al Asociaţiei Nevăzătorilor, ministrul Munci, Sulfina Barbu, a vorbit cu reprezentanţii persoanelor cu dizabilităţi şi urmează a se încheia un protocol de colaborare între cele două părţi.
Noua formă a Legii asistenţei sociale a stârnit nemulţumirea persoanelor cu dizabilităţi, considerându-se că ar fi total discriminatorie, deoarece se are în vedere condiţionarea cuantumului indemnizaţiei de venitul familiei. Potrivit lui Ioan Podină, în prezent în România sunt luaţi în evidenţe aproximativ 700.000 de persoane cu dizabilităţi, dintre care 10.800 sunt din judeţul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.