Elevii Școlii Postliceale Sanitare vor face practică în cabinetele medicale școlare

În Satu Mare, doar opt unități de învățământ din cele 51 existente pe raza municipiului, dispun de cabinete medicale proprii. Celelalte – grădinițe, școli generale, licee și colegii – sunt arondate, în funcție de distanța la care se află, la unitățile de învățământ unde există cabinete medicale.
Doina Văsuț, directoarea Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare, afirmă că situația nu este deloc îmbucurătoare, în special în cazul grădinițelor, deoarece din cele 21 de grădinițe din municipiu, 9 nu au cabinet medical. Însă, problema cu adevărat îngrijorătoare este cauzată de lipsa cadrelor care să-și desfășoare activitatea în cabinetele medicale școlare. Doina Văsuț spune că, deoarece posturile sunt blocate, în cele opt cabinete medicale lucrează opt medici și doar 30 de asistente medicale, număr insuficient pentru a fi acopertită corespunzător activitatea de monitorizare a elevilor.
În vederea soluționării acestei probleme, miercuri, 28 septembrie, a avut loc o întâlnire între directoarea Doina Văsuț, cei opt medici și Lucia Lazăr – directoarea Școlii Postliceale Sanitare Satu Mare. Cu acest prilej s-a stabilit ca în data de 3 octombrie să fie semnat un protocol care prevede ca elevii Școlii Posliceale din anii II și III să facă practică în cabinetele medicale școlare. În felul acesta, cu ajutorul celor zece practicanți, urmează să fie acoperit cât de cât necesarul de personal din cabinetele medicale școlare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.